Trender 2019: Gigitalisering förändrar marknaden

Om sex år kommer 75 procent av den globala arbetskraften att bestå av millennials. Millennials kallas personer födda mellan 1980 och 2000, och med andra värderingar än de tidigare 60-talisterna spås de bli ’the next great generation’. Millennials förväntas inta viktiga ledarskapspositioner framöver.

Millennials har växt upp i en digital värld, där du kan göra nästan vad som helst från vilken plats som helst, när som helst – bara du har uppkoppling. Detta har lett till att generationen värderar flexibilitet högt när de söker sig till en arbetsplats. Att vara sin egen chef med friheten att jobba när man vill och var man vill är en självklarhet för dem.

GIG-yrken blir allt mer populära

Det är ingen nyhet att arbetsstrukturer förändras och företag som inte erbjuder flexibilitet kommer ha svårt att attrahera millennials. Fler och fler väljer bort en traditionell anställning och ett nio-till-fem jobb för att istället arbeta som egenföretagare, frilansare och som projektanställd. Marknaden håller på att genomgå en “gigitalisering”, som Fastighetsvärlden beskriver fenomenet som. Varierande uppdrag och att få arbeta med nya organisationer och människor är det som lockar generationen till så kallade GIG-yrken.

“GIG-yrken och roller som projektledare och konsult tror jag kommer växa sig allt större på marknaden 2019 och framöver. Både arbetsgivare och kandidat uppskattar den flexibilitet och valfrihet som formen möjliggör. “

Hälsningar,
Isis Larsson,
Konsultcoach & Verksamhetsansvarig aug 2018-maj 2019
DD Spring

Mars 2019

 

Källa: EY. Global generations – A global study on work-life challenges across generations