Nytt jobb på g? Diskutera bådas målsättning och skapa win-win!

Snart är hösten på ingång och hösten är den period då många påbörjar nytt jobb eller söker nya utmaningar, vilket självklart brukar vara rätt pirrigt, spännande och nervöst.

Det finns många tips att läsa om hur man ska agera för att visa sig från sin allra bästa sida för sin nya arbetsgivare, här hittar du några av dessa tips:

  • Känn av företagskulturen
  • Lyssna och anteckna
  • Uppmärksamma hur andra gör/beter sig
  • Ställ frågor

Ja, listan kan göras lång. Självklart är dessa punkter viktiga, men jag skulle vilja säga att det finns två saker som är ännu viktigare. Ta reda på vad som förväntas av dig! Om du inte tydligt vet vad som förväntas av dig så är det hög risk att du inte uppfyller arbetsgivarens förväntningar. Se till att du redan från början har en tydlig bild av vad du förväntas göra och vilket resultat som förväntas.

Ett annat tips som jag vill dela med mig av är ett tips som jag fick av en före detta kollega.

“Visst, det förväntas saker av dig, men vad förväntar du dig av dem?”

När du och din arbetsgivare är i en dialog om vilka förväntningar som finns på dig kan du redan där flika in vilka förväntningar DU har, hur DU vill utmanas och vilket DITT MÅL är. Du kanske till exempel vill få en ny roll på företaget i framtiden? Eller få bättre kunskaper i ett visst program? Genom att prata om detta kan du med arbetsgivarens hjälp se till att ta steg i rätt riktning.

Win-win för alla!

Om du uppnår dina mål så finns det stor chans att du får en allt större roll på företaget i framtiden och att du får jobba med det som du brinner för. I och med detta blir du självklart mer och mer värdefull för din arbetsgivare, en solklar win-win för alla helt enkelt!

Hälsningar,
Elvira
Marknadsansvarig
DD Spring