Aktuellt

Takeaways – DD Springdagen

Stort tack till framtidens projektledare och föreläsare som bidrog till en fantastisk dag på UKK i Uppsala 12/4 under DD Springdagen! Ni bidrog till en dag med power, nätverkande och grym inspiration.

Anna Johansson inledde dagen med ett skådespel där hon spelade osäker och blyg för att sedan koppla på sitt vanliga engagerande och energirika jag, deltagarna var till en början chockade.

Därefter berättade Anna om vikten av kroppsspråket, både för hur andra uppfattar oss och för hur vi uppfattar oss själva.

Tre faktorer för en bra projektledare
– Självsäker
– Lagom avslappnad
– Entusiastisk

 

 

 

Malin Johansson var föreläsare nummer två och hon gav kloka tips för hur man fattar beslut när ingen får bestämma och betonade hur viktigt det är att ha fokus på målet och att inte älta det gamla.

På eftermiddagen hölls två workshops, en av Elvira Strömberg som handlade om hur man stärker sitt varumärke på Linkedin vilket bjöd in till spännande diskussioner. Mikael Ölund höll workshop nr 2 med tema Do’s and Dont’s – konsultrollen, vilket bjöd in till interaktion och reflektion.

 

 

 

 

Robert Karjel avslutade dagen med ett föredrag där han berättade om det minst sagt utmanande och riskfyllda uppdraget att bekämpa somaliska pirater, och om hur man som chef bör agera vid krishantering.

Han berättade även om vikten av att förstå varför man gör det man gör, något som blev tydligt i hans arbete när han såg det enorma matvarulager som kunde delas ut till den Somaliska befolkningen med hjälp av Robert och hans team.

Vi hoppas att ni lämnade dagen fyllda med inspiration och många bra tips att ta till framöver på projektledningskarriären.

Vi ses i framtiden

Hälsningar,
Isis Larsson
Konsultcoach & Verksamhetsansvarig
DD Spring

Tävla & vinn biljett till DD Springdagen hos Civilekonomen

Hos Civilekonomen kan du läsa en artikel om Robert Karjel som är en av talarna under DD Springdagen den 12 april. Där kan du även tävla om en biljett till DD Springdagen.

Robert kommer att föreläsa om Komplex projektledning med uppdrag av FN och EU. Robert Karjel har lett en helikopterdivision i Adenviken för att bekämpa pirater och byggt upp en division räddningshelikoptrar i Afghanistan, på uppdrag av FN och EU. Robert inspirerar kring hur man möter nya uppgifter trots svåra yttre och inre faktorer. Idag föreläser Robert Karjel om hur ledare kan bygga framgångsrika organisationer genom att väcka individernas egen, inre drivkraft och vilja att ta ansvar för att uppnå något stort tillsammans med andra – trots osäkerhet, rädsla och yttre hinder. Nyckeln är att skapa en gemensam historia som fogar samman den vardagliga verksamheten med de övergripande målen, där man får varje medarbetare att inse sin egen betydelse för den stora visionen.

Läs mer om Robert Karjel i artikeln hos Civilekonomen, där har du även chansen att vinna en biljett till DD Springdagen den 12 april (värde 1495kr)

Till Artikeln

Läs mer om eventet och boka din plats till DD Springdagen

 

Från en förändringsledare till en annan – ett medskick in i framtiden

Efter sju intensiva år med mig vid rodret som VD är det dags för Donald Davies & Partners-koncernen att ta klivet vidare i sin utvecklingsresa. Det är dags för mig att lämna över stafettpinnen så att förändring och utveckling fortsätter med ny kraft och nya perspektiv. En förändring som får mig att reflektera över hur jag som ledare kan lägga upp bollen för nästa ledare? En frågeställning som det inte pratas så mycket om, trots att företagsledare, förändringsledare och projektledare hela tiden slutar, byts ut och går vidare.

Jag brukar inte vara sentimental utan vill allt som oftast mest blicka framåt. Men ibland är det värdefullt att ta en titt i backspegeln. Det har funnits många stolta ögonblick av förändring under dessa sju år som jag fått äran att vara VD för Donald Davies & Partners och dess dotterbolag. Vi har fokuserat och tydliggjort vårt erbjudande, både för våra konsulter och för våra kunder, och vi har etablerat oss som ett företag som kan det här med projekt och projektledning. Vi har startat två helt nya verksamheter – DD Rekrytering och DD Spring – för att möta våra kunders behov av kompetenta projektledare och andra projektresurser. Vi har stuckit ut hakan för att öka mångfalden inom vår bransch och vi har utvecklat disciplinen projektledning till att även alltid innefatta förändringsledarens perspektiv, med krav på verklig och långvarig förändring av varje projekt.

Mitt medskick till nästa kapten och alla förändringsledare

Nu finns det nya mål att sikta mot för Donald Davies & Partners och det är dags för nästa kapten att göra sin analys och ta sitt eget grepp om rodret. Det mest värdefulla jag kan bidra med – det jag tror en bra överlämning handlar om – är ett medskick om vilka kobbar och grund som hen bör undvika – och vilka hav och outforskade öar som kan vara värda ett besök. Här kommer de:

Digitaliseringen
Låt förändringskulturen driva det digitala, och inte tvärt om. Fortsätt att ha människan och då även förändringsledningen i fokus. ”Culture beats strategy every time”, som 2018 års vinnaren av vårt eget projektledarstipendium Donald Davies Stipendium, Malin Klintborg från Lantmäteriet, uttryckte det. Gör fler projektledare till förändringsprojektledare! Dela med er av er förmåga!

Gigitaliseringen
Gigitaliseringen kommer att förändra marknaden. Flexibilitet värderas högt och att vara sin egen chef med friheten att jobba när man vill och var man vill, blir en självklarhet. Det här kräver en tydlig värdegrund med enkla principer som är inspirerande att efterleva och samtidigt ger trygghet. Ge trygghet!

Hållbarheten
Ett hållbart förhållningssätt i affären tillsammans med mångfald blir ett måste, och att skapa långsiktig hållbarhet kräver att bryta mönster. Att bryta mönster kräver mod. Ha mod!

Tack för sju fantastiskt givande och utmanande år, och lycka till i framtiden.

Pernilla Lundin
Avgående VD,
Donald Davies & Partners
DD Spring
DD Rekrytering

PS. Den som tillfälligt kommer att ta rodret tills ny kapten är utsedd och vara tf. VD är vår partner Mikael Ölund.

Läs även:
Varför ska vi be feedback? (Malin Klintborg, Donald Davies Stipendiat 2018)
Trender 2019: Gigitalisering förändrar marknaden 
Mångfald = ökad lönsamhet

 

Delaktighet: en viktig byggsten för ett framgångsrikt projekt

I projekt upprepas ofta mantran som ‘tydliga mål’, ‘tydliga roller’ och ‘alla i projektet ska förstå vad projektet ska leverera’. I de tidiga stadierna av ett projekt är det kritiskt att alla projektdeltagare förstår målbilden och är “med på banan”. Men vad gör vi för att faktiskt lyckas med detta?

För mig ligger nyckeln i att tidigt förankra känslan av delaktighet. Det spelar ingen roll hur tydlig och bra din kommunikation är om personen på andra sidan inte är intresserad av vad du har att säga. Eftersom jag kommer från en bakgrund inom undervisning i gymnasieskolan, så har jag mycket erfarenhet av information som inte når fram.

Jag visste inte att det var IDAG”, “Uppgiften, är inte den till nästa vecka?”

Kommentarer likt dessa brukade vara vardagsmat för mig (de är fortfarande förekommande, tro inte att jag kan åstadkomma mirakel), men jag skar ner på dem betydligt genom ett litet omtag i hur jag arbetar med planering. Istället för att sätta en tidsplan själv och ge eleverna en utskriven plan för terminen så printade jag ut kursmomenten, satte upp dem på en whiteboard och gjorde tillsammans med eleverna planeringen för året, där de själva fick komma med input på upplägg, uppgifter och tidsplan. Detta skulle jag senare inse var en Workstorm, som jag använde som verktyg innan jag riktigt förstått det själv.

Denna lilla tidsinvestering vid kursstart gjorde att antalet elever som inte hade koll på planen minskade, och engagemanget ökade rejält. Eleverna hade känt sig delaktiga och att de blivit hörda, och för min egen del kostade det ingenting. Detta är något jag tagit med mig till andra uppdrag, och jag kan utifrån egen erfarenhet säga att metoden inte ändras nämnvärt från gymnasieskolan till projektvärlden.

“Delaktighet i uppstartfasen och en tydlig projektplan där alla är med och ger input och får bidra med sin kompetens ger projektet en riktigt bra start”.

 

Hälsningar,
Petter Wihlborg
Projektledningskonsult
DD Spring

Läs mer om Workstorms här

Trender 2019: Gigitalisering förändrar marknaden

Om sex år kommer 75 procent av den globala arbetskraften att bestå av millennials. Millennials kallas personer födda mellan 1980 och 2000, och med andra värderingar än de tidigare 60-talisterna spås de bli ’the next great generation’. Millennials förväntas inta viktiga ledarskapspositioner framöver.

Millennials har växt upp i en digital värld, där du kan göra nästan vad som helst från vilken plats som helst, när som helst – bara du har uppkoppling. Detta har lett till att generationen värderar flexibilitet högt när de söker sig till en arbetsplats. Att vara sin egen chef med friheten att jobba när man vill och var man vill är en självklarhet för dem.

GIG-yrken blir allt mer populära

Det är ingen nyhet att arbetsstrukturer förändras och företag som inte erbjuder flexibilitet kommer ha svårt att attrahera millennials. Fler och fler väljer bort en traditionell anställning och ett nio-till-fem jobb för att istället arbeta som egenföretagare, frilansare och som projektanställd. Marknaden håller på att genomgå en “gigitalisering”, som Fastighetsvärlden beskriver fenomenet som. Varierande uppdrag och att få arbeta med nya organisationer och människor är det som lockar generationen till så kallade GIG-yrken.

“GIG-yrken och roller som projektledare och konsult tror jag kommer växa sig allt större på marknaden 2019 och framöver. Både arbetsgivare och kandidat uppskattar den flexibilitet och valfrihet som formen möjliggör. “

Hälsningar,
Isis Larsson,
Konsultcoach & Verksamhetsansvarig
DD Spring

Mars 2019

 

Källa: EY. Global generations – A global study on work-life challenges across generations

Robert Karjel – talare DD Springdagen 2019

Vi är stolta över att presentera Robert Karjel som är en av talarna under DD Springdagen 2019.

Den 12 april samlas framtidens projektledare för ett heldagsevent på Uppsala Konsert & Kongress i Uppsala. Dagen kommer att bjuda på spännande föreläsningar om självledarskap, hur du vänder din ålder till din fördel, komplex projektledning och hands on workshops där du får tips och verktyg för hur du kan utvecklas som konsult och projektledare.

Komplex projektledning med uppdrag av FN och EU

Robert Karjel har lett en helikopterdivision i Adenviken för att bekämpa pirater och byggt upp en division räddningshelikoptrar i Afghanistan, på uppdrag av FN och EU. Robert inspirerar kring hur man möter nya uppgifter trots svåra yttre och inre faktorer. Idag föreläser Robert Karjel om hur ledare kan bygga framgångsrika organisationer genom att väcka individernas egen, inre drivkraft och vilja att ta ansvar för att uppnå något stort tillsammans med andra – trots osäkerhet, rädsla och yttre hinder. Nyckeln är att skapa en gemensam historia som fogar samman den vardagliga verksamheten med de övergripande målen, där man får varje medarbetare att inse sin egen betydelse för den stora visionen.

[Läs mer & Boka din biljett]