4 snabba med Mikael Ölund – mentor DD Spring & partner hos Donald Davies & Partners


Mikael Ölund har varit mentor för två av våra DD Springare under ett GDPR-projekt hos Barncancerfonden under 2018. Mikael har en gedigen erfarenhet som projektledare och är idag partner hos Donald Davies & Partners, och har varit det sedan företagets start 2000. Mikaels inriktning och kompetensområden är Projektledning, Programledning, Projektkontorsetablering och Förändringsledning.

Vad är det bästa med att vara partner hos Donald Davies & Partners?
Dels alla underbart duktiga personer som man umgås och delar erfarenheter med, det är ovärderligt. Samt även förmånen att vara konsult och egen företagare och fortfarande ha ett större sammanhang som man ingår i!

Hur är det att jobba med våra DD Springare?
Jag tycker att det är väldigt stimulerande och roligt! Jag hade själv ett mentorskap när jag var yngre. Det ger enormt mycket tillbaka. Det är ju inte bara det att man får ge tillbaka till unga talanger utan det är även att man får se dem växa, utvecklas och bli ännu vassare. Det är superroligt!

Hade du sökt till DD Spring om du var ny i arbetslivet?
Det skulle jag absolut ha gjort. Det är en väldigt stor förmån att kickstarta sin karriär på det sätt som DD Spring erbjuder. Nu fanns inte DD Spring när jag var ny men jag hade Donald Davies som mentor. Han höll på med projektledning i över 60 år och han var min mentor i åtminstone fyra år, vilket har gett mig otroligt mycket i min karriär.

“Det är en väldigt stor förmån att kickstarta sin karriär på det sätt som DD Spring erbjuder.”

Se filmen med Mikael där han berättar mer om vad han värderar hos en projektledare som är ny i karriären.

“Jag kan verkligen rekommendera andra att ta chansen att söka till DD Spring, det hade jag gjort!”

Hur tror du att framtiden ser ut inom projektledning?
Om man tittar på de senaste 10 åren så har det varit en debatt om agilt kontra traditionell projektledning när man pratar om bland annat systemutveckling, eller vilken typ av utveckling som helst egentligen. Det ena utesluter inte det andra. Idag är det fortfarande lite så att det är två läger. Antingen gillar man agilt och kör på med det eller så kör man en mer traditionell projektmodell. Jag tror att det framöver kommer vara agil projektledning som gäller, där båda av dessa projektmodeller går ihop, harmoniseras och gifter sig tillsammans.


Hälsningar,
Mikael Ölund
Mentor DD Spring
Partner Donald Davies & Partners