Aktuellt

Fredagsinspo för projektledaren

Visa det här inlägget på Instagram

Fredagsinspo från Audrey Hepburn 💪

Ett inlägg delat av Framtidensprojektledare (@framtidensprojektledare)

Mångfald = ökad lönsamhet


I min tidigare roll som rekryterare fick jag en bra överblick över hur önskemålen ser ut hos de flesta rekryterande parter och företag. Något som blir allt vanligare, som vi på DD Spring också
förespråkar, är att personlighet, egenskaper och värderingar värderas högt, ibland högre än erfarenhet. Kunskap kan läras ut, attityder däremot…

… det är desto svårare att förändra eller förbättra. Olika personligheter, beteenden och egenskaper kan vara gynnsamma på olika positioner i en organisation eller i ett projekt, därför lägger jag stort fokus
på det när jag sätter ihop mitt team. Har man olika bakgrunder, egenskaper och utgångspunkter så gör det att man tillsammans breddar sina vyer eftersom alla har olika infallsvinklar. En annan viktig
byggsten för ett team är att alla har liknande värderingar och jobbar mot samma mål. Har man dessa olika komponenter då tror jag att man har hittat ett vinnande koncept!

Lönsamhet och mångfald går hand i hand

Det multinationella konsultföretaget McKinsey har i deras rapport Delivering through diversity analyserat 1000 större företag inom olika branscher där de kikat på lönsamhet och resultat kontra företagsledningens
sammansättning. Resultatet? Rekrytering med fokus på mångfald går tydligt hand i hand med företagets lönsamhet.

Det är för mig ingen överraskning att mångfald ger förutsättning för ökad lönsamhet om jag kopplar tillbaka till min åsikt om sammansättning av ett framgångsrikt team. Vi behöver alla bredda våra vyer och infallsvinklar. Jag tror också att en sådan miljö ger större möjlighet till personlig utveckling. Jag är helt övertygad om att ett heterogent team med samma mål och värderingar kan ta ett företag till nya höjder, både kvalitetsmässigt och lönsamhetsmässigt.

Hälsningar,
Isis Larsson,
Konsultcoach & Verksamhetsansvarig
DD Spring

Mikael Ölund, mentor DD Spring

Läs mer här

Årets lista: Hetaste egenskaperna för projektledare – Pernilla kommenterar

Arbetsmarknaden ser ljus ut för projektledare och det finns bra möjligheter till jobb för den som vill göra karriär som projektledare. Utbildning.se har undersökt närmare 400 jobbannonser och tagit fram en lista på de 20 hetaste projektledarkompetenserna 2018. Redaktionen på tidningen Civilekonomen kontaktade vår vd Pernilla Lundin för att få hennes kommentarer på hur arbetsmarknaden ser ut för projektledare, och vad hon tycker om årets lista.

Ett smakprov från artikeln

Med den föränderliga arbetsmarknaden kan projektledarna vara med och driva förändringarna. Även Pernilla Lundin anser att projektledarnas arbetsmarknad är ljus:

– Trenden för projektledare ser otroligt ljus ut och mycket tror vi beror på att projektledarrollen går mer och mer in i förändringsledningsrollen. Det blir som vi uttrycker det – en förändringsprojektledare. Sen ser vi mer och mer att det eftersöks erfarenhet och kunskap från det agila, och då i kombination med det traditionella. Ytterligare är en stark handlingskraft, kombinerat med modet, tryggheten och förmågan, viktiga i en projektledare, anser Pernilla.

Förra året toppades listan om arbetsgivarnas drömprojektledare av färdigheter inom språk och kommunikation. Utbildning kom först på sjätte plats. Att examen rankas högst i år kan vara något förvånande då arbetsgivare i många fall har svårt att hitta rätt kompetenser. Då borde just formella kunskaper bli mindre avgörande. Pernilla Lundin tror att förskjutningen kan ha att göra med att utbildning ses som en garant för kunskap:

– För vår del är det främst beteendet och erfarenheterna som är det viktigaste, eller det hetaste. Dock så ses utbildning och examen, och för vår del även certifieringar inom projektledning, som en försäkring att individen är kompetent inom området.

Topp 10 hetaste egenskaperna för projektledare

1. Examen
2. Driven
3. Strukturerad
4. Agil
5. Pedagogisk
6. Flexibel
7. Initiativtagande
8. Budgetansvar
9. Självständig
10. Social

Ta del av hela listan och läsa mer i artikeln ”Här är hetaste egenskaperna för projektledare” av Sofia Callius, Civilekonomen.se.
Undersökningen som ligger till grund för årets lista är framtagen av  utbildning.se 

Vill du utvecklas i din yrkesroll? Skaffa en mentor!

Jag läste nyligen artikeln “10 tips – så skaffar du en värdefull mentor”av Almi som fångade mitt intresse. Artikeln handlade om värdet av att ha en mentor, samt hur du hittar rätt mentor för dig.

En stor del av DD Springs koncept innebär just att juniora projektledare får möjlighet till mentorskap av en senior projektledare från Donald Davies & Partners. Själv har jag äran att kunna luta mig mot två fantastiska mentorer! Mikael Ölund, projektledare och partner Donald Davies & Partners, hade jag som mentor vid ett GDPR-projekt hos Barncancerfonden, och vi håller fortfarande kontakten. Vid mitt nuvarande projekt hos Sandvik Coromant har jag haft turen att få Patrick Hillberg, projektledare och partner Donald Davies & Partners, som mentor. I framtiden vet jag att jag kommer vända mig till båda två för värdefulla tips och råd.

Artikeln av Almi kommer med flera bra förslag för hur du hittar rätt mentor just för dig. Exempelvis så innebär ett tips att du inledningsvis ska skriva ner vilka egenskaper som du söker efter hos en mentor för att säkerställa att du börjar sökandet i rätt ände.

En punkt som jag dock ställer mig frågande till som artikeln tar upp är “att du aldrig ska söka en mentor i samma bransch som dig själv”. Baserat på min egen erfarenhet så har det varit en stor fördel och hjälp för mig att ha mentorer inom samma bransch.

Oftast behöver du endast vägledning och någon som guidar dig i rätt riktning, vilket innebär att diskussioner på detaljnivå sällan uppkommer. Jag tycker att det snarare är värdefullt att ha en mentor som verkar inom samma bransch, då kan personen relatera till de olika utmaningarna som man har och ge extra vassa tips och råd!

Läs även:
Artikeln kan du läsa här hos Shortcut
Läs om Mikael Ölund och hans roll som mentor
Mer om GDPR-projektet för Barncancerfonden

Hälsningar,
Emma Wilde
Projektledningskonsult
DD Spring

Inspirerande höstkonferens med hela koncernen!